HISTORIEN OM RIKSHEIM

Lars P. Riksheim Treindustri AS

I 1939 kjøpte Lars Petter Thomas Riksheim sin første manuelle dreiebenk for tre.
Denne ble plassert i kjelleren på hovedhuset i det som blir kalt "Kjerane" på Riksheim, og var starten på en mer enn 75 år med kontinuerlig industrihistorie.

Etter mange år med både gårdsdrift og industri i tilknyttede lokaliteter, ble det besluttet å sette opp et industribygg på gården. Dette ble første av mange byggetrinn, og vi rår i dag over ca. 2000 kvm. lyse og tilrettelagte produksjonslokaler, med god tilkomst og gode logistikkfasiliteter.

Det ble på midten av 90- tallet besluttet å investere i avansert CNC teknologi, for å sikre konkurransekraft og øke kvaliteten på produkter som frem til få år siden var preget av håndarbeid.
På 90-tallet ble det også investert i et sagbruk i Litauen som forsyner Riksheim og store deler av møbel -og innredningsbransjen i Norge med råvarer og prefabrikerte komponenter av høy kvalitet. Dette sagbruket er et av få i Europa med vacuum tørker, for å sikre ekstra høy kvalitet på materialene som brukes til ferdigprodukter.

I 2011 overtok Riksheim produktrettighetene til "Gjersdaltrappen", senere omdøpt til "Møretrapp".
Trappene markedsføres og selges i eget salgsselskap, og kan sees på www.moretrapp.no


I dag fremstår vår maskinpark som moderne, og svært rasjonell, og det jobbes fortsatt kontinuerlig, mer enn 75 år etter etableringen, for å være klasseledende på kvalitet, tekniske løsninger, leveringspresisjon og pris. 


 

Kontakt oss

Sentralbord

Tlf.: (+47) 70 25 40 00 | Fax: (+47) 70 25 33 83 | E-post: